Dogadjaj
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Najava onlajn događaja: Saznaj zašto lokalna zajednica treba da se pita

Trag fondacija Vas sa velikim zadovoljstvom poziva da prisustvujete onlajn događaju pod nazivom

“SAZNAJ ZAŠTO LOKALNA ZAJEDNICA TREBA DA SE PITA”

koji će se održati u sredu 25.05.2022. godine u periodu od 15.00 do 16.30 (Zoom aplikacija).

Povod za ovaj događaj je novi konkurs na programu “Fondacija našeg kraja” za izbor neformalnih grupa građana iz zajednica koje su zainteresovane da osnuju lokalnu fondaciju. Zahvaljujući ovom programu i radu u prethodne dve godine, Niš, Pančevo i Stara Pazova su dobile svoje nezavisne lokalne fondacije i do sada su podržale 35 inicijativa u svojim zajednicama.

Lokalne fondacije su se pokazale kao ključni pokretač promena u zajednici, jer pokreću, inspirišu i osnažuju građane da se udruže i zajedničkim radom poboljšaju svoje neposredno okruženje. Postoje u celom svetu i svakodnevno rade na prikupljanju sredstava od pojedinaca i kompanija u svojim zajednicama, kako bi tim sredstvima, uz energiju i znanje, podržale svoje sugrađane i njihove inicijative u zalaganjima da svet učine boljim mestom za sve.

Ilustracija: inicijativna grupa za osnivanje Lokalne fondacije u Staroj Pazovi

Kroz program “FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” svim neformalnim grupama koje budu izabrane Trag fondacija će pružiti edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku, kao i okvir za saradnju sa drugim fondacijama u zemlji i regionu.

Ukoliko želite da prisustvujete događaju, molimo vas da se prijavite klikom na: https://bit.ly/SaznajZastoLokalnaZajednicaTrebaDaSePita nakon čega ćete dobiti link za događaj.

Na događaju učestvuju:

  • Marija Mitrović, direktorka programa filantropije i partnerstava Trag fondacije;
  • Vjekoslav Vuković, savetnik za razvoj kapaciteta Trag fondacije;
  • Nikola Rajković, Lokalna fondacija Stara Pazova;
  • Predrag Mijalković, Lokalna fondacija Pančevo;
  • Filip Jovanović, Lokalna fondacija Niš.

Tokom ovog događaja ćete imati priliku da saznate više o tome šta su lokalne fondacije i zašto su važne za razvoj lokalnih zajednica u Srbiji i regionu, kao i da postavite pitanja na ovu temu svim učesnicima.

Više informacija o konkursu i prijavni formular pronađite OVDE

Dobro došli!