LF_Stara_Pazova
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lokalna fondacija Stara Pazova raspisala prvi konkurs

Nakon Niša i Pančeva, i grupa okupljena oko ideje formiranja lokalne fondacije u Staroj Pazovi uspela je da dostigne prvi cilj na programu “Fondacija našeg kraja” i da prikupi više od 3.000 evra iz zajednice u kojoj deluje. .

Trag fondacija će duplirati ovaj iznos, a Lokalna fondacija Stara Pazova će celokupnu prikupljenu sumu od 6.000 evra “vratiti” u zajednicu tako što će, kroz raspisan konkurs, podržati građanske inicijative iz ovog kraja. Rok za prijavu je 30. jun 2021. godine, a oblasti koje će biti podržane putem ovog konkursa su obrazovanje mladih, kultura, umetnost, razvoj sporta, unapređenje i zaštita životne sredine, javno zdravlje, i sve druge teme koje zajednica odredi kao važne u svojim prijavama.

Logo

U želji da obezbede neophodan iznos od 3.000 evra, članovi i članice inicijativne grupe iz Stare Pazove su simboličnom akcijom sadnje sadnica u Staroj Pazovi, najavili početak kampanje prikupljanja novčanih sredstava od pojedinaca i kompanija. Kampanja je započeta promocijom u lokalnim medijima i na regionalnom TV servisu, gde su predstavili ideju formiranja lokalne fondacije i njenu ulogu u zajednici, što je inicijativnoj grupi dalo dobru podlogu da se usmeri na fandrejzing. Prvi deo kampanje prikupljanja sredstava je podrazumevao obezbeđivanje podrške od porodice, prijatelja i saradnika nakon čega se grupa obratila kompanijama koje imaju sedište (Delhaize) ili filijale (Erste banka) u opštini Stara Pazova,od kojih su dobili više nego pozitivan odgovor i podršku. Takođe su se okušali u licitacijama, tako što su od uspešnih osoba koje potiču ili žive u Staroj Pazovi i okolini (pevačica Seka Aleksić, fudbaleri Aleksandar Kolarov i Miloš Jojić, slikari iz zajednice…) dobili na poklon lične predmete, koje su građani kupovali putem interneta, a sav prihod je otišao u ovaj fond. Zahvaljujući podršci privrednih subjekata i pojedinaca, postigli su prvi u nizu ciljeva u procesu obezbeđivanja sredstava za podršku malim inicijativama u svim mestima koja pripadaju opštini Stara Pazova.

U narednom periodu čeka ih još promotivnih i fandrejzing događaja, puno razgovora i susreta sa zajednicom i privrednicima, uspostavljanje operativnih i upravnih tela buduće fondacije i pravljene posebnih fondova za specifične oblasti Građanima i građankama opštine Stara Pazova preostaje da podrže ovu ideju kroz novčane donacije, pro bono deljenje znanja ili resursa i pokretanje inicijativa koje bi mogle biti finansirane kroz konkurse koje će raspisivati Lokalna fondacija Stara Pazova.

Više informacija o Lokalnoj fondaciji Stara Pazova na: fondacijapazova.rs
Podržite Lokalnu fondaciju: fondacijapazova.rs/doniraj